ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΡΟΔΟΥΛΑ

H ιστορία της Ροδούλας ξεκινά…

Το 1999, ο Παναγιώτης και ο Ηλίας Καραχάλιος σε μια γειτονιά της Αθήνας δημιουργούν ένα μικρό εργαστήρι για να εφαρμόσουν την πολύτιμη κληρονομιά τους. Πολύ γρήγορα φάνηκε όμως ότι αυτό το εργαστήρι ηταν μικρό για να στεγάσει τα όνειρα, τις φιλοδοξίες αλλά και την αυξημένη ζήτηση στα προϊόντα Ροδούλα.

 

Η Ροδούλα μεγαλώνει και επεκτείνεται…

Σήμερα με 2 υπερσύγχρονες παραγωγικές εγκαταστάσεις, με 2 υποκαταστήματα- κέντρα διανομή σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη και μια ξεχωριστή μονάδα συσκευασίας και αποθήκευσης για τα προϊόντα retail που αγγίζουν τα 10.000τμ και με ιδιόκτητο στόλο 25 φορτηγών καταψύξεων.

Η ΡΟΔΟΥΛΑ, σήμερα, συνεχίζει να είναι μία από τις κορυφαίες εταιρίες κατεψυγμένων προϊόντων ζύμης και γλυκισμάτων στην Ελλάδα αλλά και στον κόσμο.

Ηγέτης στο χώρο του food service, με παρουσία στο supermarket στην Ελλάδα και το Εξωτερικό συνεχίζει να προσφέρει με συνέπεια ένα μέλλον γεμάτο ποιοτικές γεύσεις και καινοτόμα προϊόντα. Η διασφάλιση ποιότητας και σταθερότητας των προϊόντων είναι κύριο μέλημα της, εφαρμόζόντας κατά την παραγωγή της πιστοποιημένα συστήματα διαχείρισης (ISO, BRC, IFS, FDA).

Η παγκόσμιά τάση εδώ και αρκετά χρόνια προς τη Μεσογειακή διατροφή και το shift των αγορών σε πολλαπλά κανάλια διανομής έκανε την εταιρία πιο εξαγωγική. Με αργά αλλά σταθερά βήματα ξεκίνησε την εξαγωγική της δραστηριότητα στην Ευρώπη και έπειτα στη Μέση Ανατολή (πιστοποιημένη κατά Kosher και Halal) με μεγάλη επιτυχία.

Milestones

Oi σημαντικότεροι σταθμοί της Ροδούλας

  • Το 2003 δημιουργήθηκε το πρώτο εργοστάσιο παράγωγής ποιοτικών προϊόντων ζύμης στο Μενίδι, με τα οποία καθιερωθήκαν στην premium αγορά δημιουργώντας signature προϊόντα. Τα επόμενα χρόνια μεγάλη βάση δόθηκε στην ανάπτυξη των εγκαταστάσεων, σε νέες τεχνολογίες και στην αυτοματοποίηση των διαδικασιών και την επέκταση του δικτύου διανομής.

  • Το 2007 έγινε μια τεράστια επένδυση για να κατασκευαστεί η πρώτη αυτόματη γραμμή γεμίσματος προϊόντων ζύμης,

  • Το 2009 και έχοντας πλέον βάλει τις βάσεις και έχοντας πλέον εδραιωθεί στην αγορά των προϊόντων ζύμης η εταιρία στρατηγικά δημιουργεί στην Θεσσαλονίκη το 1ο υποκατάστημα μαζι με κέντρο διανομής για να τροφοδοτήσει την συνεχώς αναπτυσσόμενη αγορά της βορείου Ελλάδος.

  • Βλέποντας το 2012 το μεγάλο κενό στην αγορά του ποιοτικού γλυκού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και την ευκαιρία με την απενεχοποίηση υπερψυγμένων προϊόντων ξεκίνησε η υλοποίησή της νέας επένδυσης, στην γλυκιά πλευρά της ΡΟΔΟΥΛΑ.

  • Το 2016 κάνει τα πρώτα βήματα στην Αμερική και τον Καναδά στο κομμάτι του food service. Μεγάλη ώθηση σε αυτό έδωσε η ερευνά που πραγματοποίησε η εταιρία το 2015 με το Αμερικάνικο Πανεπιστήμιου του Rutgers(Food Innovation Center), οπού δημιούργησε τις βάσεις για την στρατηγική επέκταση της εταιρίας στις ΗΠΑ.

  • Το πρώτο Βραβείο Ανώτερης Ποιότητας και γεύσης ηρθε το 2017 και σήμερα εχει κατακτήσει 16 παγκόσμιες διάκρισης σε Ευρώπη Το 2017 ξεκινάει στρατηγικές συνεργασίες με μεγάλα supermarket στη στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

  • Το 2018 πρωτοπορεί στην αγορά και λανσάρει στο supermarket συσκευασμένα υπερψυγμένα γλυκά με τεράστια επιτυχία

  • Η εταιρία το 2019 κερδίζει Βραβείο Καινοτομίας και κατατάσσεται στα future food trends στην Αμερική για το προϊόν Vegan Πατσαβουρόπιτα!

Και συνεχίζουμε…

Φιλοσοφία

Καινοτομία, Ποιότητα, Ειλικρίνεια, Εμπιστοσύνη και Εξέλιξη.

Οι αξίες μας

Η εταιρία ΡΟΔΟΥΛΑ μετράει 20 χρόνια επιτυχημένης πορείας στο χώρο του τρόφιμου με βασικές αξίες στις οποίες είναι στηριγμένη η εταιρική κουλτούρα και η στρατηγική της όλα αυτά τα χρόνια: Οικογένεια, Παράδοση, Γνώση, Σεβασμός, Ομαδικότητα, Δημιουργία.

 

Στόχος + Όραμα

Να καθιερωθεί η ΡΟΔΟΥΛΑ ως η καλύτερη ελληνική και πρωτοποριακή εταιρία προϊόντων ζύμης & γλυκών με βάση τα διεθνή πρότυπα, ποιότητας παρέχοντας προϊόντα υψηλής ποιοτικής αξίας και γεύσης.

Να έχουν τα προϊόντα της Ροδούλα παγκόσμια εμβέλεια και να γίνουν γνωστά για την υψηλή ποιότητα και την λαχταριστή γεύση τους.

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Εταιρική Ευθύνη

Η ΡΟΔΟΥΛΑ είναι οι άνθρωποι με τους οποίους μοιράζετε το ίδιο πάθος και όραμα, να δημιουργήσουν νέες ιδέες και να την αναπτύξουν. Η ομάδα μεγαλώνει και όσοι νέοι εντάσσονται στην ομάδα συμμερίζονται τις ίδιες αξίες και προσπαθούν πάντα για το καλύτερο. Ένα βασικό στοιχείο επιτυχίας της εταιρίας είναι ότι μεγαλώνει και εξελίσσετε παράλληλα με τους ανθρώπους της. Βασικός της άξονας είναι η εξέλιξη και η καινοτομία αυτό μπορεί να έρθει μέσα από την συνέχει εκπαιδεύσει των στελεχών της. Δημιουργούμε προϊόντα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των ανθρώπων για μια καθημερινή, ισορροπημένη διατροφή.

Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Μέσα από την εξέλιξη των ανθρώπων της φτιάχνονται προϊόντα ολοένα υψηλότερης ποιότητας και γεύσης. Η ΡΟΔΟΥΛΑ επενδύει κάθε χρόνο ένα μεγάλο κομμάτι των εσόδων της σε εκπαιδευτικά προγράμματα τα οποία δημιουργούν νέες βάσεις και νέες προοπτικές για τους εργαζομένους της.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα αφορούν όλα τα levels και τα units. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των εργαζομένων της είναι από την ευρύτερη περιοχή, και είναι από το ξεκίνημα της, ενισχύοντας την τοπική κοινωνία με θέσεις εργασίας.

Άρτιο Εργασιακό Περιβάλλον

Η εταιρία δραστηριοποιείται έντονα στην προώθηση των εργατικών δικαιωμάτων και της ισορροπίας μεταξύ εργασιακής και προσωπικής ζωής. Το εργασιακό περιβάλλον είναι δομημένο, με εγκαταστάσεις φιλικές προς τον εργαζόμενο, παρέχοντας όλα τα απαραίτητα μέσα προστασίας.

Όπως κάθε οικογένεια έτσι και στην οικογένεια της ΡΟΔΟΥΛΑ έχει το αίσθημα αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας, οι Διοίκηση αλλά και το προσωπικό είναι πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουν και να συνεισφέρουν στην «οικογένεια» για να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες της εποχής.

Κοινωνική Ευθύνη

Η εταιρία προμηθεύετε το μεγαλύτερο ποσοστό των πρώτων υλών της από την Ελλάδα μια επιλογή καθόλου τυχαία. Είναι σημαντικό στις δύσκολες εποχές που διανύει η χώρα, το αίσθημα αλληλεγγύης και στήριξης να είναι σε όλα τα επίπεδα.

Έμπρακτα στηρίζει το ελληνικό επιχηρειν και τις θέσεις εργασίας.
Έχει έντονο κοινωνικό έργο, και προωθεί τον εθελοντισμό μέσα στην «κοινωνία της Ροδούλα» μέσα από την έννοια της κοινωνικής προσφοράς. Δίνει το παράδειγμα, βοηθώντας τις ευπαθείς ομάδες και τα παιδιά που έχουν ανάγκη.