Σπανακόπιτα µε φέτα σε χωριάτικο πατσαβουρόφυλλο

Δημιούργησε τώρα την δική σου πατσαβουρόπιτα με το αυθεντικό χωριάτικό Πατσαβουρόφυλλο! Tοποθέτησε τα φύλλα ακανόνιστα, βάτε φρέσκο σπανάκι και μυρωδικά από την ελληνική γη και αφήσέ τα να σε ταξιδέψουν. 

Υλικά

  • 1 χωριάτικο Πατσαβουρόφυλλο
  •  1 kg σπανάκι
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 350gr φέτα
  • Αυγά (προαιρετικά)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι μαύρο
  • Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε το σπανάκι.
  2. Σε μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι κομμένο σε κύβους για πέντε λεπτά. 
  3. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα και το σπανάκι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε για πέντε λεπτά ώσπου να μαραθεί.
  4. Χαμηλώνουμε την φωτιά και βγάζουμε τα υγρά που προέκυψαν από το σπανάκι. 
  5. Σε ένα μπωλ θρυματίζουμε την φέτα και σε ένα άλλο σκεύος χτυπάμε το αυγό. Ενώνουμε τα δυο μπωλ σε ένα, ανακατεύουμε καλά και τα προσθέτουμε στο σπανάκι μαζί με τον ψιλοκομμένο άνηθο και τον μαϊντανό, ανακατεύοντας εκ νέου μέχρι να ομογενοποιηθούν. 
  6. Σε λαδωμένο ταψί προσθέτουμε τα τρία φύλλα λαδώνοντας ενδιάμεσα. Προσθέτουμε όλη τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα τρία φύλλα λαδώνοντας τα ενδιάμεσα. 
  7. Στρίβουμε τα φύλλα προς τη μέσα πλευρά του σκεύους, χαράζουμε την πίτα και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50-60 λεπτά. 

Γεύσου το ταλέντο της Ροδούλας και… καλή απόλαυση!