Συνταγή για κοτόπιτα

Δημιουργείστε και εσείς την πιο λαχταριστή κοτόπιτα με την βοήθεια της Ροδούλας

  • 1 κουτί πατσαβουρόφυλλο χωριάτικο Ροδούλα
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • 600- 650g ψιλοκομμένο κοτόπουλο ψημένο (χωρίς κόκκαλα και πέτσα ιδανικά και μπούτι και στήθος )
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. διαφορά τριμμένα κίτρινα τυριά της αρεσκείας σας
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κόκκινη πιπεριά, σε λωρίδες
  • 1 κίτρινη πιπεριά, σε λωρίδες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 25 γρ. θυμάρι

Προετοιμασία

Βγάζουμε το πατσαβουρόφυλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε να ξεπαγώσει  λίγο και ξεχωρίζουμε 3 φύλλα και τα αφήνουμε να ξεπαγώσουν καλά για περίπου 30-40λεπτά μέχρι να γίνουν εύπλαστα.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδακι μέχρι να μαλακώσει και να πάρει ελαφρύ χρώμα μετά ρίχνουμε  τις πιπεριές, αλάτι, πιπέρι και το θυμάρι και αναδεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και αυτά. Στο τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και σβήνουμε τη φωτιά, βάζουμε το ψιλοκομμένο (ψημένο) κοτόπουλο και τα τυριά και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα.

Εκτέλεση

Λαδώνουμε το ταψί και στρώνουμε ένα πατσαβουροφύλλο έτσι ώστε να εφάπτεται στον πάτο και στα τοιχώματα του ταψιού. Tο πασπαλίζουμε με λίγο λάδι (προσοχή να μην ακουμπήσει το πινέλο το φύλλο, απλά να πέσουν οι σταγόνες με το λάδι κατά τόπους), ρίχνουμε ομοιόμορφα την γέμιση στο ταψί.  Έπειτα από πάνω απλώνουμε το φύλλο πατσαβουριασμένο  μέχρι την μέση περίπου και μετά από πάνω και προς την άλλη κατεύθυνση άλλο φύλλο πατσαβουριασμένο και το λαδώνουμε πάλι ελαφρώς και διπλώνουμε τα φύλλα στις άκρες. Τέλος κάνουμε 2-3 ελαφρές επιφανειακές πιρουνιές στην πίτα έτσι ώστε να αναπνέει κατά το ψήσιμο.

Οδηγίες Ψησίματος 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.
Βάζουμε την πίτα στις προτελευταίες ράγες του φούρνου στους 180C για περίπου 60’’ στον αέρα.