Συνταγή για φωλιές

Φτιάξτε μόνοι σας γευστικές φωλιές με την βοήθεια της Ροδούλας

Υλικά

Για το φύλλο

Για το σιρόπι

  • 350 gr ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 175 grγρ νερό
  • 25 gr γλυκόζη ή μέλι
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 4-5 φλούδες λεμόνι + 5 γρ χυμό

Για το γαρνίρισμα σοκολάτας

  • 200 gr κουβερτούρα
  • 200 gr κρέμα γάλακτος
  • 100 gr φιστίκι Αιγίνης τριμμένο

Προετοιμασία

Στον πάγκο μας απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας τη φορά, βάζοντας την μεγάλη επιφάνεια του κάθετα στο πάγκο το βουτυρώνουμε χωρίς να ακουμπάμε το πινέλο στο φύλλο. Βάζουμε τη βελόνα στην άκρη του φύλλου και μετά απαλά τυλίγουμε σε σχήμα ρολό και αφήνουμε λίγο φύλλο να εξέχει σαν «βάση».

Πιάνοντας τις 2 άκρες και πιέζοντας προς τα μέσα, ζαρώνουμε το φύλλο, και βγάζουμε τη βελόνα και το κλείνουμε την μια άκρη με την άλλη σε κυκλικό σχήμα, έχοντας στη μέση τη βάση που είχαμε δημιουργήσει με το φύλλο που αφήσαμε κατά την προετοιμασία. Στην συνέχεια κατά τον ίδιο τρόπο  δημιουργούμε όσες φωλίτσες θέλουμε και τις βάζουμε στο βουτυρωμένο ταψί.

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για περίπου 20’’.
  • Ψήνουμε στους 180 για 40’-45’ μέχρι το φύλλο να πάρει λαχταριστό ροδαλή χρώμα.
  • Λίγο πριν βγάλουμε το φύλλο από το φούρνο βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και έπειτα προσθέτουμε το χυμό λεμόνι.
  • Αμέσως μετά σιροπιάζουμε τις τραγανές φωλιές με το σιρόπι όπως είναι καυτό και τις αφήνουμε για περίπου 6 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου να απορροφήσουν το σιρόπι.
  • Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, την βγάζουμε από την φωτιά λίγο πριν πάρει βράση και μετά προσθέτουμε τη κουβερτούρα. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς και στη συνέχεια με κουτάλι της σούπας γεμίζουμε τις φωλιές και πασπαλίζουμε με το φιστίκι.