Ρολάκια Λαχανικών με Χωριάτικο Φύλλο

Δοκιμάστε τα δικά σας ρολάκια λαχανικών με την συνταγή της Ροδούλας

ΥΛΙΚΑ 

  • 1 πακέτο Πατσαβουρόφυλλο Χωριάτικο Ροδούλα
  • Ελαιόλαδο
  • 1/4 από ένα ολόκληρο λάχανο (ψιλοκομμένο)
  • 2 καρότα (τριμμένα)
  • 1 κολοκυθάκι (τριμμένο)
  • 1/2 ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)
  • 1 πιπεριά κόκκινη (ψιλοκομμένη)
  • 1 πιπεριά πράσινη (ψιλοκομμένη)
  • 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Βγάζουμε το πατσαβουρόφυλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε να ξεπαγώσει καλά ώστε να γίνει εύπλαστο. Πλένουμε καλά τα λαχανικά μας και τα ψιλοκόβουμε. Το καρότο, το κολοκυθάκι και τις πιπεριές μπορούμε να τα τρίψουμε και στον τρίφτη για να πάρουμε ομοιόμορφες λωρίδες και στη συνέχεια τα ψιλοκόβουμε. Στο σημείο αυτό προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200°C.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε λίγο λάδι, ιδανικά σε τηγάνι wok ή εναλλακτικά σε κατσαρόλα και όταν είναι έτοιμο, ρίχνουμε όλα τα λαχανικά μας να σοταριστούν με την εξής σειρά: Πρώτα το κρεμμύδι, έπειτα το καρότο, τις πιπεριές, το κολοκυθάκι και τελευταίο το λάχανο. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να σοταριστεί η γέμιση. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Στρώνουμε ένα φύλλο στην επιφάνεια εργασίας και ρίχνουμε πάνω του λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και στη συνέχεια το διπλώνουμε στη μέση.

Πριν βάλουμε τη γέμιση ρίχνουμε ξανά λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και τοποθετούμε τη γέμιση οριζόντια στη μεγαλύτερη πλευρά του, σαν να φτιάχνουμε σωλήνα. Διπλώνοντας πρώτα τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα, στρίβουμε σε ρολό, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια, κλείνουμε τις άκρες και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο καλά ταψί.

Περιχύνουμε ξανά λίγες σταγόνες ελαιόλαδου πάνω στα ρολάκια. Ψήνουμε τα ρολάκια μας στους 180°C μέχρι να ροδίσουν, για περίπου 40-45 λεπτά. Μπορούμε στα 20 λεπτά να τα γυρίσουμε λίγο, ειδικά αν το σχήμα τους δεν έχει βγει όσο στρογγυλό θα θέλαμε, ώστε να ψηθούν καλά από όλες τις πλευρές.