Κρέπες με σπανάκι, μανιτάρια & τυριά

Old time Classic απόλαυση που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους, μπορείς να την κάνεις εύκολα και γρήγορα χωρίς πολύ κόπο και πάντα με καλή διάθεση. Γιατί η μαγειρική θέλει πάνω από όλα αγάπη.

  • 8 κρέπες Ροδούλα
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί
  • 400 γρ. σπανάκι
  • 100γρ πράσο
  • ¼ κ.γ μοσχοκάρυδο
  • 200g Mix κίτρινων τυριών
  • 200g μανιτάρια
  • ½ κ.σ Βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Προετοιμασία 

Βγάζουμε τα φύλλα κρέπας Ροδούλα από την κατάψυξη. Αφαιρούμε τις ενδιάμεσες λαδόκολλες και τα απλώνουμε στο πάγκο εργασίας, αφήνοντας να ξεπαγώσουν τελείως σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε τα φύλλα να αποκτήσουν ελαστικότητα και να μην σπάνε κατά το τύλιγμα.

Εκτέλεση

  • Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας σε δυνατή φωτιά, βάζουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο στο τηγάνι. Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμύδι, τα μανιτάρια και το πράσο, ρίχνουμε στο τηγάνι μέχρι να τσιγαριστούν, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και το σβήνουμε με το λευκό κρασί 
  • Σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε το σπανάκι & σοτάρουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να πέσει ο όγκος του και να πάρει χρώμα το σπανάκι. Ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους
  • Ανακατεύουμε και τα τυριά στο μείγμα και αποσύρουμε από τη φωτιά
  • Πασπαλίζουμε τις κρέπες με λίγη κρέμα γάλακτος για να γίνουν πιο αφράτες, τυλίγουμε τις κρέπες και τις βάζουμε σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ μέχρι οι κρέπες να πάρουν ροδαλό χρώμα περίπου για 10-15 λεπτά.