Δημιούργησε απολαυστικές αλμυρές κρέπες

Δημιούργησε εύκολα και γρήγορα τους δικούς σου αλμυρούς πειρασμούς, με τα λεπτά, ελαφριά και ευέλικτα φύλλα και φέρε στην κουζίνα σου μια νότα γαλλικής γαστρονομικής κουλτούρας. 

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλα κρέπας Ροδούλα
  • για τη γέμιση
  • 5 φέτες μπέικον
  • 2 -3 φέτες ζαμπόν
  • 4 φέτες τυρί του τοστ
  • διάφορα κίτρινα τυριά τριμμένα
  • κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)

Προετοιμασία των φύλλων

Βγάζουμε τα φύλλα κρέπας Ροδούλα από την κατάψυξη. Αφαιρούμε τις ενδιάμεσες λαδόκολλες και τα απλώνουμε σε ταψί αφήνοντας να ξεπαγώσουν τελείως για 10 – 15 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε τα φύλλα να αποκτήσουν ελαστικότητα και να μην σπάνε κατά το τύλιγμα.

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το μπέικον, το τυρί και το ζαμπόν σε κυβάκια ή λωρίδες. Αφού γεμίσουμε τις κρέπες τις τυλίγουμε ή τις διπλώνουμε σε σχήμα της αρεσκείας μας και τις τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος. Περιχύνουμε τις κρέπες με λίγη κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε από πάνω τα τριμμένα κίτρινα τυριά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λεπτά στους 160°C – 180°C μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσουν οι κρέπες.