Preloader

ΡΟΔΟΥΛΑ Α.Ε.

Αθήνα
Ευρώτα 24, 136 72 Αχαρναί
Τηλ. κέντρο +30 210 24 47 550

Θεσσαλονίκη
Πάροδος Παλαιάς Συμμαχικής Οδού Ωραιόκαστρου – Θεσσαλονίκης, Διαβατά Ιωνίας
Τηλ. κέντρο +30 2310 785422

+30 210 24 47 550 info@rodoula.gr

  • No products in the cart.

Blog

Home  /  Νέα   /  Πίτσα Δροσιάς, ΝΕΑ υπέροχη γεύση, από τη Ροδούλα!

Πίτσα Δροσιάς, ΝΕΑ υπέροχη γεύση, από τη Ροδούλα!

Μια πίτσα μα τι πίτσα!!!

ΝΕΑ Πίτσα Δροσιάς για εσάς από τη Ροδούλα! Σε τρεις υπέροχες γεύσεις για να ικανοποιήσουμε κάθε γούστο σας!

  1. Πίτσα Δροσιάς Μεσογειακή με τυρί, ντομάτα, ελιά
  2. Πίτσα Δροσιάς Παραλληλόγραμμη με τυρί, ζαμπόν, μπέϊκον
  3. Πίτσα Δροσιάς Νηστίσιμη με ντομάτα και ελιά

Το νέο αυτό προϊόν είναι μια δημιουργία της Ροδούλας βασισμένη στην μεσογειακή διατροφή και περιέχει τα πιο αγνά υλικά, αφού η εταιρεία θέλει πάνω από όλα να προσφέρει στους επαγγελματίες αλλά και σε όλους τους φίλους της που γεύονται το ταλέντο της, ποιότητα!

Ας μιλήσουμε για πίτσα

Η πίτσα είναι φαγητό αποτελούμενο από ψημένη ζύμη, και μείγμα λαχανικών ή και αλλαντικών. Υπάρχουν δύο βασικά είδη πίτσας, η ιταλική και η καναδέζικη. Η ιταλική πίτσα έχει λεπτή ζύμη και συνήθως περιορισμένο αριθμό υλικών ανά πίτσα (πιο συγκεκριμένα εξαρτάται από τη φαντασία του μάγειρα) και είναι ατομική. Η καναδέζικη έχει πιο χοντρή ζύμη και συνήθως έχει πληθώρα υλικών επάνω.

  • Η πρώτη πιτσαρία στον κόσμο είναι η Ιταλική Antica Pizzeria Port’ Alba, που πρόσφερε από το 1738 πίτσα στο κοινό και έγινε η πρώτη επίσημη πιτσαρία της χώρας.
  • Λέγεται ότι ο άνθρωπος που έφτιαξε την πρώτη διάσημη πίτσα ήταν ένας Ναπολιτάνος αρτοποιός, ο Raffaele Esposito.
  • Το 1889 του ζητήθηκε να φτιάξει τρεις διαφορετικές εκδοχές για τη βασίλισσα της Ιταλίας Μαργαρίτα της Σαβοΐας. Καλύτερη δημιουργία του αναδείχτηκε αυτή με τα τρία χρώματα της ιταλικής σημαίας, που ήταν ο βασιλικός (πράσινο χρώμα), η μοτσαρέλα (λευκό) και η ντομάτα (κόκκινο). Και εγένετο, η πίτσα μαργαρίτα!
  • Ο Gennaro Lombardi είναι το πιθανότερο να ήταν ο πρώτος που άνοιξε πιτσαρία στο Μανχάταν, αλλά ολόκληρη η «σχολή της Αμερικής», ήταν αυτή που έβαλε το έξτρα τυρί και το πεπερόνι στη πίτσα.
  • Η μεγαλύτερη πίτσα δημιουργήθηκε το 1990 στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής και είχε διαστάσεις όσο μια πισίνα Ολυμπιακών Αγώνων(37,4 μέτρα)! Για την δημιουργία της, χρησιμοποιήθηκαν 500 κιλά αλεύρι, 800 κιλά τυρί και 900 κιλά τοματοπολτός.
  • Η πιο ακριβή πίτσα στον κόσμο, πωλήθηκε στο eBay για 3.700 δολάρια. Περιείχε αστακό μαριναρισμένο με κονιάκ, χαβιάρι με σαμπάνια, καπνιστό Σκωτσέζικο σολωμό, μενταγιόν ελαφιού και προσούτο.
  • Ο πιο γρήγορος «καταναλωτής», ακούει στο όνομα Josh Anderson. Έφαγε 30cm πίτσα σε 1 λεπτό!
  • Ο πιο γρήγορος δημιουργός της, θεωρείται ο Dennis Tran. Καταφέρνει να πλάσει και να φτιάξει 3 οικογενειακές πίτσες σε 46.4 δευτερόλεπτα!

Σύγχρονες μελέτες αναφέρουν πως η πίτσα μάλλον οφείλει το σχήμα της στους Πέρσες, οι οποίοι κατά τις εκστρατείες τους έψηναν ψωμί στις στρογγυλές ασπίδες τους.

Η σύλληψη όμως της ιδέας της πίτσας (στρογγυλή βάση από ζύμη ψωμιού και επάνω στρώση από τυρί, ελαιόλαδο, λαχανικά και μυρωδικά) έγινε στην Αρχαία Ελλάδα, όπου το φαγητό αυτό ονομάζονταν πλακούντας και στα Βυζαντινά χρόνια πίτα!

Μπες κι εσύ στο www.rodoula.gr και δες τη νέα μοναδική δημιουργία της Ροδούλας, την Πίτσα Δροσιάς!!!