Preloader

ΡΟΔΟΥΛΑ Α.Ε.

Αθήνα
Ευρώτα 24, 136 72 Αχαρναί
Τηλ. κέντρο +30 210 24 47 550

Θεσσαλονίκη
Πάροδος Παλαιάς Συμμαχικής Οδού Ωραιόκαστρου – Θεσσαλονίκης, Διαβατά Ιωνίας
Τηλ. κέντρο +30 2310 785422

Εσύ δοκίμασες πατσαβουρόπιτα; Μπες τώρα στο www.patsavourenies.gr

+30 210 24 47 550 info@rodoula.gr

  • No products in the cart.

Blog

Home  /  Νέα   /  Πιτο-ιστορίες από τη Ροδούλα: Πατσαβουρόπιτα Από που πήρε το όνομα της;

Πιτο-ιστορίες από τη Ροδούλα: Πατσαβουρόπιτα Από που πήρε το όνομα της;

Η Ροδούλα, εκτός από το να φτιάχνει λαχταριστά προϊόντα ζύμης, υπέροχες πίτες και μοναδικά γλυκά, ξέρει και ενδιαφέρουσες ιστορίες που τις μοιράζεται μαζί σας. Σε αυτό το άρθρο θα μάθουμε για την «Πατσαβουρόπιτα».

Η Ελληνική κουζίνα είναι αλήθεια πως διαθέτει αρκετά φαγητά με «παραπλανητικές» ονομασίες, όπως το «κοκορέτσι» που δεν έχει καμιά σχέση με κόκορα, το «ψαρονέφρι» που δεν έχει καμιά σχέση με ψάρι ή το «εξοχικό» που τρώγεται παντού, ακόμα και στην πόλη!

Η πατσαβουρόπιτα όμως, δεν ανήκει σ’ αυτήν την κατηγορία αφού «πραγματοποιεί όσα υπόσχεται» και έχει άμεση σχέση με την «πατσαβούρα» από την οποία πήρε και το όνομα της!

Τι είναι όμως η πατσαβουρόπιτα; 

Η πατσαβουρόπιτα είναι μια Ελληνική παραδοσιακή πίτα που φτιάχνεται αλμυρή ή γλυκιά με διάφορα υλικά και γέμιση που διαφέρει ανάλογα τα γούστα. Έτσι έχουμε, πατσαβουρόπιτα με τυρί, με σπανάκι, με μανιτάριαμε ζαμπόν και με οτιδήποτε άλλο θέλουμε.

Η πατσαβουρόπιτα λέγεται έτσι γιατί τόσο τα φύλλα όσο και τα υλικά τοποθετούνται «απρόσεχτα» στο ταψί, όπως ακριβώς πετάμε μια πατσαβούρα! Το μυστικό της γεύσης βρίσκεται στις πολλές στρώσεις γέμιση-φύλλο που εναλλάσσονταιπολλές φορές μεταξύ τους στο ίδιο ταψί.

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν πολλές συνταγές για πατσαβουρόπιτα και κάποιες από αυτές είναι εύκολες και νόστιμες. Για όποιον όμως θέλει να γευτεί χωρίς κόπο τη νοστιμότερη από όλες, υπάρχει και η βραβευμένη πατσαβουρόπιτα της εταιρείας Ροδούλα, η οποία το 2016 βραβεύτηκε συνολικά με 6 χρυσά αστέρια ανώτερης γεύσης και ποιότητας από τον διεθνή οργανισμό ITQI στις Βρυξέλες, με 2 χρυσά αστέρια για την κάθε γεύση από τις  Μεσογειακή ΠατσαβουρόπιταΠατσαβουρόπιτα με τυρί και Πατσαβουρόπιτα με σπανάκι και τυρί.